PROJECTE ECOHORT


PROJECTE ECOHORT
L'hort ecològic de l'escola l'Antina
HORT ESCOLAR: Temps de verema

https://issuu.com/gemmaborras/docs/1_la_verema__vol_1_Dossier que recull en forma d'imatges la recollida de raïm que vam fer els primers dies d'escola.

Activitat duta a terme amb els i les alumnes de 2n de primària a l'escola l'Antina de Torredembarra durant el curs 2016/2017 dins el projecte de l'hort.
https://issuu.com/gemmaborras/docs/l_hort_a_principi_de_curs__vol_2_
L’hort a principi de curs. Observació, dibuix i descripció. Netegem les eines del bagul. Arriba el motocultor. Llaurem i adobem la terra.

https://issuu.com/gemmaborras/docs/5_les_zones_a_l_hortDisseny de l’hort: organització de l'espai. Planificació i creació de diferents zones per plantar.


https://issuu.com/gemmaborras/docs/6_la_plantaci____vol_4_
Plantació a l’hort d’octubre a febrer.https://issuu.com/gemmaborras/docs/les_tasques_de_manteniment__vol_5_
Tasques quotidianes de treballa a l’hort.https://issuu.com/gemmaborras/docs/8_la_primera_collita__vol_6_
La darrera setmana de gener collim els primers enciams.

https://issuu.com/gemmaborras/docs/9-10_el_pas_del_temps_a_l_hort__volL'hort evoluciona amb el pas del temps i el treball de cada dia. Dossier que recull en forma d'imatges aquesta evolució.https://issuu.com/gemmaborras/docs/11_de_la_terra_a_la_taula__vol_8_
Dossier que recull en forma d'imatges la plantació, manteniment i degustació de la collita de calçots.
HORT ESCOLAR: L'hort a l'aula


En aquesta presentació podeu veure totes les activitats d'aula que hem dut a terme durant el curs 2016/2017 relacionades amb l'hort.

Des del principi de curs en què observàvem i descrivíem l'hort quan era un camp de males herbes fins a la gran festa final en la que hem compartit el nostre projecte amb tota l'escola i les famílies.
Durant tot el curs a l'hort de l'escola hem pogut fer moltes observacions, que ens han servit per parlar, pensar i aprendre. Aquí teniu un recull en imatges de les observacions que ens han cridat més l'atenció.
En aquesta presentació podeu veure totes les activitats relacionades amb el treball del plànol de l'hort.En aquesta presentació podeu veure totes les activitats relacionades amb la cloenda d'aquest gran projecte (aquesta presentació està inclosa també en el dossier "L'hort a l'aula").Si voleu veure o descarregar fotos de tot el treball que s'ha fet a l'hort ho podeu fer des d'aquest enllaç:
                       https://drive.google.com/open?id=0B5oL84F12cciSmp2N3Y2SjE4dEE


L'hort ecològic de l'escola l'Antina

Els alumnes de segon, conjuntament amb les seves mestres, són els encarregats de mantenir i tenir cura d’aquest espai de l’escola que tant ens agrada. 

Un hort és un ecosistema on és possible aprendre gran part dels continguts de les ciències naturals. És un petit espai on observem i  explorem  els diversos elements que formen part d’aquest ecosistema; tanmateix experimentem provocant canvis i estudiant les interaccions que es produeixen entre els diferents éssers vius,  així com l’impacte de l’activitat humana.

Cada setmana, acompanyats de les mestres encarregades de l'hort, tots els i les alumnes de segon surten a desenvolupar les tasques que el mantenimant d’un hort requereix: plantar, sembrar, regar, treure males herbes, collir, observar,...

Aquest projecte el fem amb l’assessorament d’una tècnica mediambiental que ve a treballar a l’hort amb nosaltres un cop al mes; ens porta planter segons convingui, ens assessora amb els incidents que van sorgint, ens ajuda a resoldre dubtes que se’ns han plantejat i canalitza algunes de les observacions rellevants que podem fer a l’hort.


A més del treball de camp, cal destacar que aquest és un projecte interdisciplinar. A la classe dediquem sessions a observar els éssers vius que trobem, estudiem els animalons de l'hort, parts de la planta, plagues, busquem informació per trobar solució als problemes que ens van sorgint, mantenim al dia el plànol de l'hort, preparem exposicions orals, treballs de plàstica, i tot tipus de treball de recerca i d'escriptura; així com treballs matemàtics. Enregistrem la producció que es genera  a l'hort i després d'enregistrar-la, la repartim per tal  de que tots els i les alumnes comparteixin amb les famílies el fruit del seu treball.  
També tastem a classe algunes hortalisses, com les faves, els pèsols, i els raves. 
Les maduixes mai no arriben a casa; són tan bones i temptadores que sempre acaben dins la panxa abans de treure un peu de l’escola.

Tot aquest projecte culmina a final de curs amb la festa de l'hort. La festa de l'hort ja és tota una tradició a l'escola on els i les alumnes comparteixen amb una fira i exposició tota la feina feta al llarg del curs.

Us hi esperem a tots i totes!!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada